31 Ocak 2010 Pazar

İstanbul'daki Koçhisarlılar Derneği genel kurulu yapıldı


Üç yıl önce kurulan İstanbul Şereflikoçhisar?lılar Derneği 2. Olağan Kongresi?ni 17 Ocak 2010 tarihinde hemşehrimizin yoğun katılımı ile gerçekleştirdi.

Üç yıl önce kurulan İstanbul Şereflikoçhisar'lılar Derneği 2. Olağan Kongresi'ni 17 Ocak 2010 tarihinde hemşehrimizin yoğun katılımı ile gerçekleştirdi.

Kongrenin seyri ve sonuçlarına ilişkin dernek başkanlığından yapılan yazılı açıklamada şöyle denildi:
Kongre gündemince açılış ve yoklama işlemi yapıldıktan sonra saygı duruşu yapıldı ve İstiklal Marşı okundu. Divan seçiminin yapılması, faaliyet raporlarının okunması, hesapların tetkiki ve ibra edilmesinden sonra ilk sözü alan Kurucu Dernek Başkanı Erdoğan Saygat, Derneğin 3 yıllık sürede belirli oranda mesafe katettiğini, Derneğin varlığından geniş kitlelerin haberdar edildiğini, İstanbul'da yaşayan hemşehrilerimiz arasında yardımlaşma ve dayanışmanın azami ölçüde sağlandığını, kimin nerede ne iş yaptığının bilindiğini, üyelerimizin bilgilendirildiği Kısa Mesaj sistemi ile 2000'e yakın hemşehrimize ulaşıldığını ifade etti.

Özellikle Tuz Gölü'nün kirlenmesi ve Şereflikoçhisar'a etkisi adı altında düzenlemeyi düşündükleri sempozyum dahil önemli projelerinin maalesef gerekli Finansmanın sağlanamadığını, bu sebeple ertelemek zorunda kaldıklarını söyledi.

Başkan Erdoğan Saygat Genel Kurul'da bulunan üyelere bu zamana kadar vermiş oldukları destekten dolayı teşekkür ederek yeni dönemde başkan olarak görev almayacağını fakat derneğin çalışmalarına elinden gelen her türlü desteği vereceğini belirtti. Dilek ve temenniler bölümünde konuşan üyelerimiz İstanbul?da farklı alanlarda bir çok hemşehrimizin bulunduğunu, ilk hedefin memleketimize nasıl katkı sağlayabilirizin olması gerektiğini belirttiler.

Konuşmaların ardından yeni yönetim Kurulu, Denetim kurulu üyeleri seçimine gidildi. Üyelerin ortak görüşü ile aday gösterilen Genel Sekreter Fatih Koçak oy birliği ile Başkanlığa seçildi. Söz alan Fatih Koçak üyelere gösterdikleri teveccühleri için teşekkür ederek öncelikli hedeflerinin düzenli olarak aidatını yatıran üyelerin sayısını artırmak olduğunu belirtti ve bununla yıllık belirli bir mali bütçe oluşturacağını, bu bütçe ile de öncelikli hedeflerinin Şereflikoçhisar'da okuyan öğrencilerimizin ve hemşehrimize yardımcı olup, İstanbul'da okuyan öğrencilerimizin eğitimine katkı sağlamak olduğunu söyledi.

Aktif olarak kullanılacağına inandığı derneğin halen faal olan internet sitesi www.kocder.org'un ise kısa sürede daha içerikli faaliyete geçeceğini bildirdi. Yeni Yönetim Kurulu, Kurucu Başkan Erdoğan Saygat'a bu zamana kadar yapmış olduğu çalışmalardan dolayı teşekkür plaketi verdi.

İstanbul Şereflikoçhisar?lılar Derneği Yönetim Kurulu şu isimlerden oluşuyor: Başkan Fatih Koçak, üyeler; Erdoğan Saygat, Bahar Bayrak, Önder Özgür Bola, Kani Emekci, Nurettin Onat, Sefa Alpay, Ruhi Beyazıt, Ziya Aksoy, Mehmet Çağdaş, Turan Yükseloğlu.

28 Ocak 2010

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder