18 Ocak 2010 Pazartesi

Adaylar son kozlarını oynuyor


Mehmet Çetin: Şimdiye kadar hiçbir esnaf arkadaşımız Oda'mızdan memnun olmadığını söylemedi
Nurhan Ünal: Esnaflarımız, Oda yönetiminin kendileriyle diyaloga girmediğinden dert yanıyor
Esnaf ve Sanatkarlar Odası'nın genel kuruluna az bir zaman kala heyecanlar doruktayken, muhabirimiz Zeynep Görgülü, başkan adayları Mehmet Çetin ile Nurhan Ünal' ın seçim hakkındaki görüşlerini aldı.

"Üyelerimizin her türlü sıkıntılarını bize bildirmelerini istiyorum" diyen Mehmet Çetin, muhabirimiz tarafından; "bugün için esnafın odadan kaynaklanan sorunları varmıdır, varsa nelerdir?" Sorusuna; "Esnafın odadan kaynaklanan sorunların olmadı. Bu zamana kadar hiç bir esnaftan "Oda'dan memnun değilim" şeklinde bir şikayet gelmedi. Eğer gelse idi sorunları çözmeye her zaman hazırdık. Ama bize şimdiye kadar intikal eden şikayet yok" dedi.

Mehmet Çetin, "yeniden seçildiğinizde oda yönetimindeki yapmak istedikleriniz neler olacaktır?" Sorumuza; "Yeniden üyelerimiz bizi seçtiğinde geriye dönük insanoğlunun eksikleri oluyor ve bizde o eksiklikleri tespit edecek ve bu eksiklikleri imkanlar ölçüsünde gidermeye çalışacağız." Şeklinde konuştu.

Genel Kurula giderken esnafa nasıl bir mesaj vermek istersiniz? sorumuza ise; "Öncelikle Esnaf ve Sanatkarlar odası seçimimiz Şereflikoçhisar ilçemize hayırlı olsun temennisinde bulunuyorum. Şimdiye kadar olduğu gibi bu seçimimizde Esnaf ve Sanatkarlar Odası'na yakışır bir genel kurul olacak. Zaten bizde son hafta hem esnaflarımızı hem de basınımızı bizzat ziyaret ederek genel kurulu'na davet edeceğiz. Esnaflarımızın hür, özgür iradeleriyle oylarını kullanmalarını istiyorum. Basınımıza da genel kurulumuzu yakından takip edip bizle röportaj yaptığınız içinde ayrıca teşekkür ediyorum" dedi.

Esnafların sıkıntılarının çözülmesi konusunda yardımcı olunduğunu da belirterek; Esnaflar kurum ve kuruluşlarla ilgili sıkıntıları iletiyor, bizde o sıkıntıların ilgili kurum ve kuruluşlarca kanun ve yasalar çerçevesinde çözülmesi yönünde yardımıcı oluyoruz." şeklinde konuştu.

Ayrıca Gazetemizin geçen sayısında yayınlanan sigara satılmadığına ilişkin habere de değinen Çetin; "sigara konusu Oda olarak bizleri aşmaktadır. O konu hükümetin çözebileceği bir meseledir. Biz Şereflikoçhisar Esnaf ve Sanatkarlar Odası olarak; üzerimize düşen görev sorunu üst kuruluşlarımıza iletip Türkiye Bakkallar ve Bayiler Federasyonu ve Konfederasyonu nezdinde gerekli girişimleri yapmaktır", dedi. "Üyelerimizin her türlü sıkıntılarını bize bildirmelerini önemle rica ediyorum." diyen Mehmet Çetin, "Genel sorunları biliyoruz ama gerek mesleğinden gerekse kişisel sorunları bize bildirilerse oda başkanı ve yönetim kurulu üyelerimiz olarak gücümüz yettiği nispette sorunları çözmeye hazırız. Zaten bizim görevimizin de bu olduğunu biliyoruz" şeklinde konuştu.

İkinci olarak Başkan adayı olan Nurhan Ünal ile görüşüldü. Ünal muhabirimizin; "aday olmaktaki amacınız nedir?" sorusuna Nurhan Ünal; "Esnaf ile oda arasındaki diyalog eksikliğini gidermek, ilişkileri en üst düzeye çıkarmak amacındayım" şeklinde konuştu. Nurhan Ünal; "Bugün için esnafın odadan kaynaklanan sorunları var mıdır? Varsa nelerdir?" sorumuza; "Kendileriyle görüştüğümüz esnafların büyük çoğunluğu odanın uygulamasından memnun değiller. Benide adaylığa zorlayan esnafların bu tavrı, bu isteği olmuştur." şeklinde konuştu.

"Seçildiğiniz taktirde öncelikle yapmayı düşündüğünüz hizmetler nelerdir?" sorusuna Ünal; "elbette aday olmamın ve seçildiğim taktirde yapacağım hizmetlerin projesini aylardan buyana hazırlıyorum. Bu yöndeki kapsamlı açıklamayı önümüzdeki hafta saygıdeğer esnaf arkadaşlarıma ve kamuoyuna yapacağım" dedi.

"Genel Kurula giderken esnaflara nasıl bir mesaj vermek istersiniz?" sorusuna ise Nurhan Ünal şunları dedi; "Haftalardır, esnaf arkadaşlarımla ve bazılarıylada birkaç defa görüşüyor, fikir teatisinde bulunuyorum. Onların istek ve beklentilerini tespit ediyor, bu yönde neler yapılabileceği konusunda çalışmalar yapıyorum. Yukarıda da belirttiğim gibi detaylı açıklamayı esnaf arkadaşlarıma söyleyeceklerimi önümüzdeki hafta yönetim kuruluna aday olacak arkadaşlarımın isimleriyle birlikte açıklayacağım."

Kaynak: Şereflikoçhisar Çengel Gazetesi

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder