6 Aralık 2011 Salı

Demirci ailesine ateş düştü


Hamitköy ışıklarında dün meydana gelen kaza sonucunda, 11 yaşındaki Samet Ali Demirci, yaşamını yitirdi. Kaza, Samet’in okul çıkışı evine gitmek üzere anayoldan karşıdan karşıya geçmek istediği esnada gerçekleşti


Okul çıkışı evine gitmek üzere yola çıkan 11 yaşındaki Samet Ali Demirci, dün Hamitköy ışıklarında karşıdan karşıya geçmek istediği esnada, Gazimağusa istikametine seyretmekte olan bir kamyonetin çarpması sonucu kaldırıldığı Dr. Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi’nde yaşamını yitirdi. Kaza haberini alan Demirci ailesi ve yakınları, minik Samet’in kaldırıldığı hastaneye akın etti. Çarpmanın etkisiyle ağır yaralanan Samet Ali Demirci’nin minik bedeni aldığı darbelere daha fazla dayanamadı. Samet Demirci, sağlık ekiplerinin tüm müdahalelerine rağmen kurtarılamadı.

Babasını beklemedi
Demirci ailesinin yakınlarından edinilen bilgiye göre, hemen her gün babası Tarkan Demirci ile okula gidip gelen Samet Ali Demirci, bu kez öyle yapmadı. Samet Ali, babasının “Bekle oğlum, ben geliyorum seni almaya” demesine rağmen beklemedi ve kendi başına yola çıktı. Samet Ali Demirci, Dr. Fazıl Küçük Bulvarı üzerinde bulunan Okmar Süpermarket önünde, yolun güney kısmından kuzey kısmına koşarak geçtiği sırada Gazimağusa istikametine doğru seyreden Eşref Esengin (E - 33), yönetimindeki HT 308 plakalı van aracın sağ yan kısmına çarpması sonucu ağır yaralandı.

Kalbi durdu…
Kazanın üzerinden çok geçmeden olay yerine gelen sağlık ekipleri, Samet’e ilk müdahaleyi olay yerinde yaptı. Sağlık ekipleri olay yerine ulaştığında minik Samet’in kalbi durmuştu. 112 Acil Servis sağlık ekiplerinin dakikalar süren mücadelesinin ardından Samet hayata döndürülse de götürüldüğü Dr. Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi’nde hayatını kaybetti.

Kaza haberi komşudan geldi
Samet Ali Demirci’nin kaza haberini aileye, komşuları verdi. Samet’in hastaneye getirildiği esnada muayene olmak için acil serviste sıra bekleyen Demirci ailesinin komşusu, Samet’i tanıdı ve babası Tarkan Demirci’yi arayarak, durumu bildirdi.

Acı haberi alan aile yıkım yaşadı
Acı haberi alan, Demirci ailesi ve yakınları, minik Samet Ali Demirci’nin kaldırıldığı Dr. Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi’ne akın etti. Samet Ali Demirci’nin babası Tarkan Demirci, hastane önünde, dakikalarca oğlunun sağlığı hakkında gelecek müjdeli haberi beklerken, o esnada hastanenin acil servisinde bulunan anne Ayşe Demirci’nin çığlıkları ile yıkıldı. Acil servis önünde evlatlarının ölüm haberini alan Demirci ailesi, gözyaşlarına boğuldu. Aile, Samet’in acısını geride kalan biricik kızlarına sarılarak dindirmeye çalışsa da yaşanan acının etkisiyle sinir krizi geçirdi. Samet’in zamansız ölümü ailesinin yanında, Hamitköy İlkokulu’ndaki arkadaşları ve öğretmenlerini de acıya boğdu. Hastane bahçesini dolduran Samet’in arkadaşları, gözyaşlarını tutamadı.

Samet, KKTC’de dünyaya geldi
Aslen Ankaralı olan Demirci ailesi, 1995 yılında KKTC’ye gelerek, Hamitköy’e yerleşti. Samet Ali Demirci’nin babası Tarkan Demirci, uzun yıllar Lefkoşa Çağlayan bölgesinde faaliyet gösteren bir makinist dükkanında çalıştıktan sonra, Lefkoşa Kızılbaş bölgesinde faaliyet gösteren başka bir makinist dükkanında işe başladı. Yakın çevresi tarafından oldukça sevilen Demirci ailesinin iki çocuğu da KKTC’de dünyaya geldi.

Aynı ateş Ankara’yı da yaktı
Hamitköy ışıklarında dün öğle saatlerinde meydana gelen kazada yaşamını yitiren 11 yaşındaki Samet Ali Demirci’nin acı haberi, Ankara’daki akrabalarının ocağına da ateş düşürdü. Samet’in ölüm haberini alan amcası, dün akşam saatlerinde KKTC’ye geldi.

Sürücü kazayı anlattı
Kazaya neden olan kamyonet sürücüsü Eşref Esengin, kaza mahallinde bir süre trafik polislerine bilgi verdi. Üzgün olmasının yanı sıra bir o kadar da korku ve endişe içerisinde olduğu gözlemlenen şoför Eşref Esengin, polisin olay yeri inceleme çalışmalarının ardından, polis aracı ile Lefkoşa Polis Müdürlüğü’ne götürüldü.

Kaza mahallinde inceleme
Lefkoşa Polis Müdürlüğü’nde Trafik Bölüm Müdürü Osman Aydın, kaza mahallinde inceleme yaparak, bilgi aldı.
Olay Yeri İnceleme ekibi kaza mahallinde uzun süre kamyonet ve yolda inceleme yaptıktan sonra, olay yerini görüntüledi.

Şoför bugün mahkemeye çıkarılacak
“Tedbirsizlik ve dikkatsizlik neticesi başkasının ölümüne neden olma” suçlamasıyla gözaltına alınan Eşref Esengin, bugün Lefkoşa Kaza Mahkemesi’ne çıkarılacak
Alıntı: Haber Kıbrıs

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder