27 Ekim 2011 Perşembe

Teğmenimizin sağlık durumu iyiye gidiyor


Siirt'in Pervari İlçesi'ne bağlı Doğan Köyü kırsalında, operasyon gerçekleştiren güvenlik güçleri ile PKK'lı teröristler arasında çıkan bir uzman çavuşun şehit olduğu çatışmada, 2 uzman ile birlikte yaralanan Teğmen Şükrü Güler'in hemşehrimiz olduğu öğrenildi.

Pervari İlçesi'ne bağlı Doğan Köyü kırsalında yer alan Bestler-Dereler bölgesinde iç güvenlik harekatı kapsamında operasyon düzenleyen güvenlik güçleri, bir grup PKK'lı teröristle karşılaştı.

Güvenlik güçlerinin, "Teslim ol" çağrısına PKK'lıların ateşle karşılık vermesi sonucu çıkan çatışmada, 1 uzman çavuşun şehit olduğu, 1 teğmen ile 2 uzman çavuşun da yaralandığını belirtildi ve yaralı teğmenin İlçemiz sakinlerinden Mustafa Güler'in oğlu Şükrü Güler olduğu öğrenildi.

Biri boynuna, diğeri göğsüne isabet eden iki kurşunla yaralanan hemşehrimiz Şükrü Güler askeri helikopterle Diyarbakır Asker Hastanesi'ne götürüldü ve buradaki müdahale ve tedavi sürecinde sağlık durumunun iyiye gitmekte olduğu bilgisine ulaşıldı.

Hemşehrimiz Teğmen Şükrü Güler'e ve yaralı silah arkadaşlarına açil şifalar, şehitlerimize ise Allah'tan rahmet, ailesine, yakınlarına, TSK mensuplarına ve ulusumuza başsağlığı dileriz.

Şereflikoçhisar ÇENGEL

27 Ekim 2011

8 Ekim 2011 Cumartesi

Dr. Mevlüt Ferhat'a göre tahinli pide kolesterola neden oluyor


Özbekistan asıllı olan ve Rusya, Almanya ve Özbekistan ülkelerinde Profesörlük unvanına sahip olan...

Özbekistan asıllı olan ve Rusya, Almanya ve Özbekistan ülkelerinde Profesörlük unvanına sahip olan, ancak ülkemizde denklik belgesini halen alamadığı için İlçemiz Devlet Hastanesinde Genel Cerrah Uzmanı olarak görev yapan Dr. Mevlüt Ferhat ilçemizdeki hastalıklara ilişkin tesbitlerini açıkladı.

İlçemizde bulunduğu süre içerisinde hastalıkların genel yapısı hakkında geniş bilgi birikimine sahip olduğunu belirten Dr. Mevlüt Ferhat, ilçemizin geleneksel damak tadı olan tahinli pidenin kolesterole yol açtığını ve şeker hastalığının nedenleri arsında bulunduğunu iddia etti.

Tuz Gölü'nün ilçemize çok yakın olmasının astım, bronşit gibi hastalıklara neden olma ihtimalinin araştırılıp, Tuz Gölü'nden havaya karışan tuzlu havanın solunmasının sonuçlarının araştırılmasının gerekliliğini vurguladı. Şereflikoçhisar halkının tamamına yakınını yağlı ekmek yediğini ve bunun neticesinde kolesterol hastalığının oldukça fazla olarak görüldüğünü iddia eden Ferhat, ilçe genelinin tükettiği gıdalara dikkat etmediğini ifade etti.

Tahinli ekmeğin ise aşırı yağlı olmasından dolayı şeker hastalığının yoğun oranda görüldüğünü dile getiren Genel Cerrah Uzmanı Dr. Mevlüt Ferhat, kılcal damar tıkanmalarının da beslenmeye dikkat edilmediği ve özellikle ekmeklerin yağlı olmasından kaynaklandığını savundu.

Tahinli pide kültürünün değişmesi gerektiğine de özel vurgu yapan Ferhat, kendisinin geliştirdiği yeni ve farklı bir sistem ile küçük göbek fıtığı ameliyatlarını kesisiz, yamasız, dikişsiz bir biçimde yapmaya başladığını açıkladı ve bununla ilgili olarak patent alma hazırlığı içerisinde bulunduğunu söyledi.

Genel Cerrah Uzmanı Dr. Mevlüt Ferhat ilçemizde erkek çocukların sünnetinin ise geç yaptırıldığı hususunda bir alışkanlık ile sık sık karşılaştığını belirterek, ailelerin ve özellikle babaların çocuklarının anatomisini iyi bilmesi gerektiğini söyledi, bazı babaların çocuklarının geç sünnetten dolayı yaşadıkları ağrı ve acıyı ciddi oranda önemsemeleri gerektiğine vurgu yaptı.
Alıntı: Şereflikoçhisar Çengel Gazetesi