31 Ocak 2010 Pazar

İstanbul'daki Koçhisarlılar Derneği genel kurulu yapıldı


Üç yıl önce kurulan İstanbul Şereflikoçhisar?lılar Derneği 2. Olağan Kongresi?ni 17 Ocak 2010 tarihinde hemşehrimizin yoğun katılımı ile gerçekleştirdi.

Üç yıl önce kurulan İstanbul Şereflikoçhisar'lılar Derneği 2. Olağan Kongresi'ni 17 Ocak 2010 tarihinde hemşehrimizin yoğun katılımı ile gerçekleştirdi.

Kongrenin seyri ve sonuçlarına ilişkin dernek başkanlığından yapılan yazılı açıklamada şöyle denildi:
Kongre gündemince açılış ve yoklama işlemi yapıldıktan sonra saygı duruşu yapıldı ve İstiklal Marşı okundu. Divan seçiminin yapılması, faaliyet raporlarının okunması, hesapların tetkiki ve ibra edilmesinden sonra ilk sözü alan Kurucu Dernek Başkanı Erdoğan Saygat, Derneğin 3 yıllık sürede belirli oranda mesafe katettiğini, Derneğin varlığından geniş kitlelerin haberdar edildiğini, İstanbul'da yaşayan hemşehrilerimiz arasında yardımlaşma ve dayanışmanın azami ölçüde sağlandığını, kimin nerede ne iş yaptığının bilindiğini, üyelerimizin bilgilendirildiği Kısa Mesaj sistemi ile 2000'e yakın hemşehrimize ulaşıldığını ifade etti.

Özellikle Tuz Gölü'nün kirlenmesi ve Şereflikoçhisar'a etkisi adı altında düzenlemeyi düşündükleri sempozyum dahil önemli projelerinin maalesef gerekli Finansmanın sağlanamadığını, bu sebeple ertelemek zorunda kaldıklarını söyledi.

Başkan Erdoğan Saygat Genel Kurul'da bulunan üyelere bu zamana kadar vermiş oldukları destekten dolayı teşekkür ederek yeni dönemde başkan olarak görev almayacağını fakat derneğin çalışmalarına elinden gelen her türlü desteği vereceğini belirtti. Dilek ve temenniler bölümünde konuşan üyelerimiz İstanbul?da farklı alanlarda bir çok hemşehrimizin bulunduğunu, ilk hedefin memleketimize nasıl katkı sağlayabilirizin olması gerektiğini belirttiler.

Konuşmaların ardından yeni yönetim Kurulu, Denetim kurulu üyeleri seçimine gidildi. Üyelerin ortak görüşü ile aday gösterilen Genel Sekreter Fatih Koçak oy birliği ile Başkanlığa seçildi. Söz alan Fatih Koçak üyelere gösterdikleri teveccühleri için teşekkür ederek öncelikli hedeflerinin düzenli olarak aidatını yatıran üyelerin sayısını artırmak olduğunu belirtti ve bununla yıllık belirli bir mali bütçe oluşturacağını, bu bütçe ile de öncelikli hedeflerinin Şereflikoçhisar'da okuyan öğrencilerimizin ve hemşehrimize yardımcı olup, İstanbul'da okuyan öğrencilerimizin eğitimine katkı sağlamak olduğunu söyledi.

Aktif olarak kullanılacağına inandığı derneğin halen faal olan internet sitesi www.kocder.org'un ise kısa sürede daha içerikli faaliyete geçeceğini bildirdi. Yeni Yönetim Kurulu, Kurucu Başkan Erdoğan Saygat'a bu zamana kadar yapmış olduğu çalışmalardan dolayı teşekkür plaketi verdi.

İstanbul Şereflikoçhisar?lılar Derneği Yönetim Kurulu şu isimlerden oluşuyor: Başkan Fatih Koçak, üyeler; Erdoğan Saygat, Bahar Bayrak, Önder Özgür Bola, Kani Emekci, Nurettin Onat, Sefa Alpay, Ruhi Beyazıt, Ziya Aksoy, Mehmet Çağdaş, Turan Yükseloğlu.

28 Ocak 2010

ESO Mehmet Çetin'le devam dedi


Mehmet Çetin 275 oy alarak beşinci kez oda başkanlığına seçildi.Nurhan Ünal'ın da 193 oy aldığı seçimlerde üç oy geçersiz sayıldı .

Yeterli çoğunluğun 18 Ocak Pazartesi günü sağlanamamasının ardından 24 Ocak Pazar günü saat 11.00'da Esnaf ve Sanatkarlar Odası kongre salonunda yapılan odanın seçimli olağan genel kuruluna esnaflar büyük duyarlılık gösterdiler.

Yeterli çoğunluğun sağlandığı hükümet komserleri tarafından tespit edildikten sonra divan heyeti seçimi yapıldı. Divan Başkanlığına Ankara Esnaf ve Sanatkarlar Birliği Başkan Vekili Hüseyin Ar, Divan Başkan Vekilliğine Ankara Esnaf ve Sanatkarlar Birliği Yönetim Kurulu Üyesi Fazlı Yiğit, katip üyeliğe Ankara Esnaf ve Sanatkarlar Birliği Yönetim Kurulu Üyesi Hacı Çelebi, Şoförler Odası Başkanı Baki Ünver ve Bakkallar Bayiler Odası Başkanı Mithat Şen seçildi.

Divan heyetinin seçilmesinin ardından saygı duruşu ve İstiklal Marşımız okundu. Gündem maddelerini tek tek katılımcılara aktaran ve gündem hakkında söz söylemek isteyenlere söz hakkı veren Divan Başkanı Ar, j ve l maddelerinin birleştirilerek görüşülmesini önerdi ve oy birliği ile kabul edildi.

Esnaf ve Sanatkarlar Odası olağan genel kurul toplantısında daha sonra Oda Genel Sekreteri Mümtaz Demirkan sırasıyla yönetim kurulu faaliyet raporunu, denetim kurulu raporunu ve bilanço ve gelir giderini okudu.

Okunan raporların ardından 2005, 2006, 2007, 2008 ve 2009 bilanço gelir giderleri oylanarak oy birliği ile kabul edildi. Yönetim kurulu faaliyet raporu ve denetim kurulu raporunun ise ayrı ayrı ibraları yapılarak yine oy birliği ile kabul edildi.

Yeni dönem çalışma programı ile program içinde yer alacak eğitim teorik ve pratik kurs programları tahmini bütçe görüşülmesi ile aylık ücretlerin, huzur haklarının yolluk konaklama ücretinin tesbit edilmesi maddeleri Ar'ın önergesi ile 2010 yılı tahmini bütçesinde görüşüldü ve oy birliği ile karara bağlandı.

2010, 2011, 2012, 2013 yıllarına ait çalışma planları da tek tek okunarak oda üyeleri tarafından oy birliği ile kabul edildi. Kuruluş amacını gerçekleştirmeye yönelik gayrımenkul alımı ve satımı, gayrımenkul karşılığında ödünç para alınması hususu için yönetim kuruluna yetki verilmesi de yine oy birliği ile kabul edildi. Ancak bu gündem maddesinde açıklama yapan Hüseyin Ar, yetkiyi alan yönetim kurulunun yapmak istedikleri için Birlik Komisyon Kurulundanda onay alması gerektiğini belirterek çift taraflı bir kontrol mekanizmasının olduğunu açıkladı.

Olağan genel kurulun dilek ve temenniler bölümünde ise Divan Başkanı Hüseyin Ar, davetliler arasında yer alan Belediye Başkan Vekili Kemal Yiğitbaşı'na, MHP İlçe Başkanı Cemal Doğangüzel'e, AKP İlçe Başkan Vekili Mustafa Atılgan'a, DP İlçe Başkanı Recep İçöz'e, CHP İlçe Başkanı Eyyüp Doğan'a ve TDH İlçe Başkanı Hakan Yıldız'a söz hakkı verdi.

Kısa birer konuşma yapan siyasiler ise kongrenin hayırlı olması dileklerini sundular.

Esnaf Sanatkarlar Odası'nın genel kuruluna hava şartlarından dolayı katılamadığı için telgraf gönderen eski vergi dairesi müdürümü Ali Terazi'nin mesajı okundu. Genel kurulda seçimlere geçilmeden önce başkanlığa aday olan Nurhan Ünal'a ve Mehmet Çetin'e söz hakkı verildi.

Nurhan Ünal; "sayın esnaf arkadaşlarım bizler bu hizmete talip olurken kendimize bir ilke koyduk. Esnafa hizmeti kendimize vazife kabul ettik. Odamızı daha iyi bir yerlere getirmek için gecemizi gündüzümüze katarak ben ve yönetim kurulu arkadaşlarım size hizmet etmeyi bir borç biliyoruz. Bizlere bu değerli görevi verirseniz siz esnaf arkadaşlarımın önünde söz veriyoruz, önce hizmet etmeyi siz değerli esnaflarımızı seçimden seçime değil bütün vaktimizi esnaflarımıza ayırmayı taahhüt ediyoruz" dedi.

Mehmet Çetin; "Odamız yönetim ve denetim kurulları olarak sizleri tüm kurum ve kuruluşlarda en iyi şekilde temsil ettik. Hizmetinde en iyisini vermeye gayret gösterdik. Faaliyetlerimizde yapmak isteyipte yapamadıklarımız ve eksikliklerimiz var. Bunların kesinlikle bilincindeyiz.
Yıllara göre gelir gider tablomuza baktığımızda 2009 yılı sonu itibariyle gelirlerimizde bariz bir şekilde düşüşün olduğu gözlenmektedir. Bunun en önemli sebeplerinden biri son 3 - 4 senedir küresel ekonomik kriz Türkiye'mizi ve ilçemizi de etkilemiştir. Dolayısıyla birinci derecede esnaf ve sanatkarımız mağdur olmuştur.
Odamız gelirleride bundan direk olarak etkilenmiştir. Diğer bir sebep ise daha önce odada yapılan üye kayıtları 2005 yılında çıkan 5362 sayılı kanunla değişikliğe uğrayıp oda kayıtlarının İl Sicil Müdürlüğü'nde yapılması ekonomik gücümüzü zayıflatmıştır. Tabii ki her görev başında bulunan yönetim kanunlar ve imkanlar ölçüsünde görevini en iyi yapmak için uğraşır.
Bizler göreve gelirken ve görev başındayken hiçbir konuda boş vaat ve taahhütlerde bulunmadık. Allah izin verirde sizlerde teveccüh gösterip bizlere görev verirseniz günün ve ortamın şartlarına göre kanunlar ve dürüstlük ilkeleri doğrultusunda, hizmetin ve temsilin en iyisini vermeye ekibim adına söz veriyorum" dedi.

Oda başkanlığına adaylığını koyan Ünal ve Çetin'in konuşmalarının ardından seçime geçildi. İlçe Seçim Kurulu ve Emniyet Müdürlüğü ekiplerinin gözetiminde büyük bir titizlikle yapılan seçimlerde oy kullanacak üye sayısı 512 kişiydi.

471 kişinin oy kullandığı seçimlerde oyların 275'ini alan Mehmet Çetin başkanlık süresini 2013 yılına kadar uzattı Oyların 193'ünü ise Nurhan Ünal aldı. Kullanılan 471 oyun üç tanesi ise geçersiz sayıldı. Adayların yönetim kurumu listeleri ve denetim kurulu listeleri asil üyeleri şu şekilde;
Başkan Mehmet Çetin, yönetim kurulu asil üyeleri Alattin Aydoğdu, Muzaffer Koçak, Hasan Serin, Sedat Öztürk, Köksal Mutlu, Hasan Aktay, denetim kurulu asil üyeleri Bayram Görkem, Sunay Yılmaz ve Cebrail Korucu.
Nurhan Ünal, yönetim kurulu adayları Elvan Sarıkuş, Hüseyin Demirez, İsmail Tezcan, Keramettin Demirel, Kemal Güzel, Turgut Işılak, denetim kurulu asil üyeleri Oktay Tekiner, Şah İsmail Atak ve Ali Ayhan yer aldı.
Kaynak: Şereflikoçhisar Çengel Gazetesi
28 Ocak 2010

26 Ocak 2010 Salı

Çetin'den Genel Kurula çağrı


Pazartesi günü yapılması kararlaştırılan ancak yeterli çoğunluğun sağlanamaması sebebi ile Pazar gününe ertelenen Esnaf ve Sanatkarlar Odası seçimli genel kurul toplantısı bu sefer çoğunluk aranmaksızın yapılacak.
Pazartesi günü yapılması kararlaştırılan ancak yeterli çoğunluğun sağlanamaması sebebi ile Pazar gününe ertelenen Esnaf ve Sanatkarlar Odası seçimli genel kurul toplantısı bu sefer çoğunluk aranmaksızın yapılacak.

Oda Başkanı Mehmet Çetin salı günü üyeleri tek tek ziyaret ederek kongre tarihini ve saatini hatırlatıp, davette bulundu. Pazar günü gerçekleşecek olan Esnaf ve Sanatkarlar Odası Genel Kurulu ile ilgili olarak gerek basın yolu ile gerekse yapılan ziyaretlerde ortaya atılan iddialara son olarak ESO Başkanı Mehmet Çetin'den bir açıklama geldi.

Mehmet Çetin yazılı olarak yaptığı açıklamasında;
"Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi ile kendi odalarının seçimlerinin aynı tarihe denk getirilmeye çalışılması ve oy kullanacak üye listelerinde hileye başvurulduğu yönündeki iddialara cevap verdi.
Mehmet Çetin; "odamız genel kurulu ile ilgili olarak asılsız, iftiradan öte gitmeyen açıklamalarda bulunan sayın Nurhan Ünal, her ne kadar oda başkanlığına aday bana muhalefet olsa da, şu anda Esnaf ve Sanatkarlar Yönetim Kurulu Üyesidir. Odanın yönetim kurulu başkanı olarak yönetim kurulu üyeme basın yoluyla cevap vermenin yanlış olacağını bilmeme rağmen, sukut ikrardan gelir atasözünü de biliyorum? diyerek başladığı açıklamasında Nurhan Ünal'ı kendisine iftira etmekle suçladı.
Nurhan Ünal'ın kooperatif ve oda seçimlerinin aynı güne denk getirilmeye çalışıldığı yönündeki asılsız iddialarını, ?kendisi hem odamızda hem de kooperatif de yönetim kurulu üyesidir ve her iki genel kurul kararının altında imzası vardır? sözleriyle cevaplandırdı.
Seçime hile karıştırılmak istendiği ve kaydı olmayan kişilere oy kullandırılmaya çalışıldığı yönündeki iddialara ise; ?oda üye kayıtları ve üye silme işlemlerini 11 senedir yönetim kurulu üyem olmana rağmen bilmiyorsan diyecek sözüm yok ama bilip de üye kaydı yapıldı şeklinde açıklama yapıyorsan iftiradan başka bir şey değildir? diye yanıtladı.
ESO Başkanı Mehmet Çetin açıklamasının son kısmında; ?genel kurulun ilçemize, esnaf ve sanatkarlarımıza hayırlı olmasını diliyorum. Bu bir hizmet yarışıdır. Gereksiz yere asılsız iftiraya varan söylemlerle genel kurulun ortamını germenin yanlış olduğu düşüncesindeyim. Değerlendirmeyi esnaflarımızın ve kamuoyunun takdirine bırakıyorum" dedi.

21 Ocak 2010
Alıntı: Şereflikoçhisar Çengel Gazetesi

Bookmark and Share

18 Ocak 2010 Pazartesi

Adaylar son kozlarını oynuyor


Mehmet Çetin: Şimdiye kadar hiçbir esnaf arkadaşımız Oda'mızdan memnun olmadığını söylemedi
Nurhan Ünal: Esnaflarımız, Oda yönetiminin kendileriyle diyaloga girmediğinden dert yanıyor
Esnaf ve Sanatkarlar Odası'nın genel kuruluna az bir zaman kala heyecanlar doruktayken, muhabirimiz Zeynep Görgülü, başkan adayları Mehmet Çetin ile Nurhan Ünal' ın seçim hakkındaki görüşlerini aldı.

"Üyelerimizin her türlü sıkıntılarını bize bildirmelerini istiyorum" diyen Mehmet Çetin, muhabirimiz tarafından; "bugün için esnafın odadan kaynaklanan sorunları varmıdır, varsa nelerdir?" Sorusuna; "Esnafın odadan kaynaklanan sorunların olmadı. Bu zamana kadar hiç bir esnaftan "Oda'dan memnun değilim" şeklinde bir şikayet gelmedi. Eğer gelse idi sorunları çözmeye her zaman hazırdık. Ama bize şimdiye kadar intikal eden şikayet yok" dedi.

Mehmet Çetin, "yeniden seçildiğinizde oda yönetimindeki yapmak istedikleriniz neler olacaktır?" Sorumuza; "Yeniden üyelerimiz bizi seçtiğinde geriye dönük insanoğlunun eksikleri oluyor ve bizde o eksiklikleri tespit edecek ve bu eksiklikleri imkanlar ölçüsünde gidermeye çalışacağız." Şeklinde konuştu.

Genel Kurula giderken esnafa nasıl bir mesaj vermek istersiniz? sorumuza ise; "Öncelikle Esnaf ve Sanatkarlar odası seçimimiz Şereflikoçhisar ilçemize hayırlı olsun temennisinde bulunuyorum. Şimdiye kadar olduğu gibi bu seçimimizde Esnaf ve Sanatkarlar Odası'na yakışır bir genel kurul olacak. Zaten bizde son hafta hem esnaflarımızı hem de basınımızı bizzat ziyaret ederek genel kurulu'na davet edeceğiz. Esnaflarımızın hür, özgür iradeleriyle oylarını kullanmalarını istiyorum. Basınımıza da genel kurulumuzu yakından takip edip bizle röportaj yaptığınız içinde ayrıca teşekkür ediyorum" dedi.

Esnafların sıkıntılarının çözülmesi konusunda yardımcı olunduğunu da belirterek; Esnaflar kurum ve kuruluşlarla ilgili sıkıntıları iletiyor, bizde o sıkıntıların ilgili kurum ve kuruluşlarca kanun ve yasalar çerçevesinde çözülmesi yönünde yardımıcı oluyoruz." şeklinde konuştu.

Ayrıca Gazetemizin geçen sayısında yayınlanan sigara satılmadığına ilişkin habere de değinen Çetin; "sigara konusu Oda olarak bizleri aşmaktadır. O konu hükümetin çözebileceği bir meseledir. Biz Şereflikoçhisar Esnaf ve Sanatkarlar Odası olarak; üzerimize düşen görev sorunu üst kuruluşlarımıza iletip Türkiye Bakkallar ve Bayiler Federasyonu ve Konfederasyonu nezdinde gerekli girişimleri yapmaktır", dedi. "Üyelerimizin her türlü sıkıntılarını bize bildirmelerini önemle rica ediyorum." diyen Mehmet Çetin, "Genel sorunları biliyoruz ama gerek mesleğinden gerekse kişisel sorunları bize bildirilerse oda başkanı ve yönetim kurulu üyelerimiz olarak gücümüz yettiği nispette sorunları çözmeye hazırız. Zaten bizim görevimizin de bu olduğunu biliyoruz" şeklinde konuştu.

İkinci olarak Başkan adayı olan Nurhan Ünal ile görüşüldü. Ünal muhabirimizin; "aday olmaktaki amacınız nedir?" sorusuna Nurhan Ünal; "Esnaf ile oda arasındaki diyalog eksikliğini gidermek, ilişkileri en üst düzeye çıkarmak amacındayım" şeklinde konuştu. Nurhan Ünal; "Bugün için esnafın odadan kaynaklanan sorunları var mıdır? Varsa nelerdir?" sorumuza; "Kendileriyle görüştüğümüz esnafların büyük çoğunluğu odanın uygulamasından memnun değiller. Benide adaylığa zorlayan esnafların bu tavrı, bu isteği olmuştur." şeklinde konuştu.

"Seçildiğiniz taktirde öncelikle yapmayı düşündüğünüz hizmetler nelerdir?" sorusuna Ünal; "elbette aday olmamın ve seçildiğim taktirde yapacağım hizmetlerin projesini aylardan buyana hazırlıyorum. Bu yöndeki kapsamlı açıklamayı önümüzdeki hafta saygıdeğer esnaf arkadaşlarıma ve kamuoyuna yapacağım" dedi.

"Genel Kurula giderken esnaflara nasıl bir mesaj vermek istersiniz?" sorusuna ise Nurhan Ünal şunları dedi; "Haftalardır, esnaf arkadaşlarımla ve bazılarıylada birkaç defa görüşüyor, fikir teatisinde bulunuyorum. Onların istek ve beklentilerini tespit ediyor, bu yönde neler yapılabileceği konusunda çalışmalar yapıyorum. Yukarıda da belirttiğim gibi detaylı açıklamayı esnaf arkadaşlarıma söyleyeceklerimi önümüzdeki hafta yönetim kuruluna aday olacak arkadaşlarımın isimleriyle birlikte açıklayacağım."

Kaynak: Şereflikoçhisar Çengel Gazetesi