24 Haziran 2010 Perşembe

ROMA'dan izler bulundu


Roma İmparatorluğu döneminde inşa edilen villa tipi teras evlerden bir tanesi Parlasan köyünde bulundu. Arkeologlar yerin altında kayıp bir şehrin olduğunu ifade ettiler.

--------------------------------------------------------------------------------





Ankara Medeniyetler Müzesi Müdürü Melih Arslan Belediye Başkanı Hakverdi Altuğ ile bir araya gelerek ilçenin Parlasan köyünde devam eden kazı çalışmalarını izlediler. Geçmişe ait izlerin araştırıldığı kazı çalışmalarında kayıp yer altı kentinin izlerinin bulunduğu ifade edilen kazı çalışmalarında bir çok eser gün yüzüne çıkarıldı.
Belediye Başkanı Hakverdi Altuğ'un makam odasında yapılan ziyaretin ardından Kaymakam Kürklü'yü ziyaret eden heyet çalışmalar hakkındaki bilgileri aktardı.
Ankara Medeniyetler Müzesi Müdürü Arslan ve arkeologlar Şereflikoçhisar'ın Parlasan köyünde devam eden kazı çalışmalarını yakından incelediler. Roma İmparatorluğu'na ait M.S 300 yıl sonra inşa edilen villa tipinde teras evlerden birisi bulundu. Hayvan, çiçek ve bitkisel dekorlu mozaiklere ulaşan arkeologlar, 4X8 metre boyutlarında kazı çalışmalarını yaptılar. Parlasan köyünde kazı çalışmalarının devam edeceği ifade edilerek Parnassos kentini gün yüzüne çıkaracaklarını açıkladılar. Daha önceki zaman dilimleri içerisinde kazı alanı üzerinden geçen su hattı ve bilinçsizce yapılan kazıların tarihi yapıyı zedelediği ifade edildi.
Alıntı: Şereflikoçhisar Medya grubu 23.06.2010

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder