30 Eylül 2009 Çarşamba

Ramazan Bozkurt'un sağlık durumu iyiye gidiyor

Bana gönderdiği mesaj aynen yayınlıyorum;
"ben turan bozkurt RAMAZAN BOZKURT büyük oğlu babamın sağlık durumu iyiye gitmekdedir.Halen yoğun bakım ünitesinde yatmaktadır.doktorlardan aldığımız bilgi neticesinde babamın sağlık durumu gayet hızlı bir şekilde iyiye gitmekdedir.Yoğun bakımda tutumasının sebebi ise kaza esnasında akciğerleri zedelenmiş ve enfeksiyon kapmıştır.Başından aldığı darbe Beyin kanaması Riski oluşturmuştu hamdolsun korkulan olmadı doktorlar iyileşmesi büyük bir zamana bağlı kim bilir 3 ay 6 ay sürer olsun uzun zaman alsın tek babamız tam sağlına kavuşsun yeter ayrıca hastaneye gelen telefon eden tüm eş dost akraba köylümüz herkese teşekkür ederim ayrıntılı bilgi için
turan bozkurt:
turanbozkurt1@hotmail.com "
Bende acil şifalar diliyorum.

19 Eylül 2009 Cumartesi

Ramazan Bozkurt trafik kazası geçirdi

Ramazan Bozkurt trafik kazası geçirdi

Ramazan Bozkurt ( Duran Bozkurt'un oğlu, Elif Ekici'nin kardeşi, Galip Ekici'nin dayısı) 15.09.2009 tarihinde trafik kazası geçirdi şu an atatürk araştırma hastahanesinde yoğun bakımda ağır yaralı.
Kendisine geçmiş olsun der acil şifalar dileriz.
(Ayrıntılar gelecek)

15 Eylül 2009 Salı

Sadıklı’daki yangın ile ilgili açıklama

Sadıklı’daki yangın ile ilgili açıklama: İtfaiyenin müdahale etmediği bilgisi doğru değildir

Geçtiğimiz hafta içerisinde Sadıklı Köyünde çıkan yangının ardından köy muhtarı Osman Demirci’nin İlçemizde yayın yapan bazı gazetelerde yayınlanan açıklaması üzerine dün Belediye Başkanı Hakverdi Altuğ ve Osman Demirci itfaiye müdürlüğünde açıklama yaptı.

Geçtiğimiz hafta içerisinde Sadıklı Köyünde çıkan yangının ardından köy muhtarı Osman Demirci’nin İlçemizde yayın yapan bazı gazetelerde yayınlanan açıklaması üzerine dün Belediye Başkanı Hakverdi Altuğ ve Osman Demirci itfaiye müdürlüğünde açıklama yaptı.

Gazete haberinde yer alan Demirci’nin açıklamasına göre; itfaiye aracında mazotun ve suyunun olmadığının görevliler tarafından ifade edildiği ve yangına itfaiye ekiplerinin müdahale etmeyerek onlarca ağacın yanmasına göz yumulduğu şeklindeki bilginin yanlış olduğu Altuğ’un telefon kayıtlarını basın mensuplarına dinletmesi ile netlik kazandı.

Yangın günü sabah 09.57’de gelen ihbarı değerlendirerek köy içerisinde çıkan ot yangınına müdahale edildiğini, 16.47’de gelen ikinci bir ihbarlada Sadıklı Köyüne tekrar gidildiğini açıklayan Hakverdi Altuğ, gazete haberinde yer aldığı gibi itfaiyenin yangına gitmediği gibi bir durumun olmadığını açıkladı.

Altuğ’un yaptığı açıklamaları onaylayan Osman Demirci ise kendisinin yaptığı açıklamada böyle bir ifade kullanmadığını söyledi. Telefon konuşmalarının bilgisayar ortamında kayıt edildiği sistemi kuran Eyüp Bozkurt teknik bilgi vererek; her hangi bir veri silme olayının mümkün olmadığını, kayıtların üç ay saklandığını ve üç ayın ardından yeni kayıt geldiğinde en eski kayıtın silindiğini açıkladı.

Kendisinin göreve gelmesinin ardından bu sistemin kurulduğunu beyan eden Altuğ, şantiyede bekleyen ambulansı ve iş makinelerinin itfaiye müdürlüğüne getirildiğini de söylerek; “hastanede görev yapan doktorlar ile görüştüm ve ambulansı ihtiyaç durumunda kullanabileceklerini söyledim. Çünkü benim vatandaşım kullanacak” dedi.

Daha sonra belediye binasına geçerek 153 nolu zabıta hattına gelen ihbarları basın mensuplarının yanında dinleyen Altuğ, arayan kişileri tekrar arayarak sıkıntının giderilip giderilmediğini kontrol etti. Günlük olarak bu işlemi bizzat kendisinin yapacağınıda ifade etti.

Haber&Fotoğraf – Yusuf Çetin

Alıntı: Çengel gazetesi

10 Eylül 2009 Perşembe

Ankara'da anız yangını kontrolden çıktı


09 Eylül 2009 / 17:52

Ankara'nın Şereflikoçhisar ilçesinde çıkan yangını, genişleyerek 10 bin dönüm tarım arazisinde etkili oldu.


Vayvay ve Hacıbektaşlı köylerinde dün akşam başlayan anız yangını, rüzgarın etkisiyle büyüyerek Sadıklı köyüne ulaştı.

10 bin dönümlük tarım arazisinde etkili olan yangın, Sadıklı köyündeki yerleşim alanlarını da tehdit etti. Yangın, yerleşim alanına 500 metre kala Şereflikoçhisar Belediyesi itfaiyesi ve köylülerin müdahalesiyle saat 03.30'da tamamen söndürüldü.

Yangında, tarım arazilerindeki anızların yanı sıra az miktarda ala meşe ve palamut ağacı kül oldu. Sadıklı Köyü Muhtarı Osman Demirci, yaptığı açıklamada Vayvay ve Hacıbektaşlı köylerinde başlayan anız yangınının rüzgarın etkisiyle kendi köylerini de etkilediğini belirterek, her yıl bu dönemlerde aynı bölgede yangın çıktığını söyledi. Demirci, yangının, temin edilen 2 motor ve 1 kepçe yardımıyla daha da büyümeden söndürüldüğünü anlattı.

Muhtar, Şereflikoçhisar Belediyesi İtfaiyesi'ni aradığında nöbetçinin söyledikleri karşısında şaşkınlığını gizleyemediğini öne sürdü. Demirci, itfaiye erinin, ''Yangına gelelim mi, gelmeyelim mi?'', ''Araçların mazotu yok'', ''İtfaiye araçlarının tankeri su dolu değil'' gibi cümleler kurduğunu iddia etti.

Şereflikoçhisar İtfaiyesi Müdürü Uğur Alpay ise, muhtarın iddiasını yalanlayarak ''Arazinin dağlık olmasından ve ulaşımın sağlanamamasından dolayı araç gönderemedik'' dedi.

Şereflikoçhisar Kaymakamı Hasan Kürklü ise, yangına ''gece geç saatte çıkması ve arazi yapısının elverişsiz olması nedeniyle müdahale edilemediğini'' belirterek yangın alanında ağaçlandırma çalışmalarının yapılacağını bildirdi.

Yangının, seneye üretim yapmaya hazırlanan kavun ve şeker pancarı üreticilerinin anız yakması sonucu çıktığı öne sürüldü.

www.istanbulhaber.com